Skip to main content

Dexion susține reprezentativa de Kendo a României la Campionatele Mondiale

România a prezentat o delegație de 17 membri, atât la categoria feminin, cât și la cea de masculin, la Campionatul Mondial de Kendo Ediția a 17-a, din Incheon, Coreea de Sud. 

Kendo Championships Kendo a devenit o tradiție în România de când primul club a fost înființat în 1990 și a crescut continuu în popularitate, tot mai mulți tineri români grăbindu-se să urmeze calea samurailor, combinând artă marțială, disciplină și sport.

Brașovul a găzduit în mod tradițional mai multe cluburi de kendo de top din țară, astfel încât Dexion a găsit potrivită oprtunitatea de a sprijini acest sport frumos și adeseori trecut cu vederea, ajutând practicanții săi să își încrucișeze săbiile cu cei mai buni din lume.

Kendo Championship Event "În anii precedenți, cei selectați pentru a reprezenta România în competițiile internaționale de kendo trebuiau să acopere toate cheltuielile de călătorie din propriile lor buzunare. Acest lucru a pus o mare presiune asupra practicanților și chiar a împiedicat intrarea în cadrul selecționatei a unor kendoka români talentați. Dexion este una dintre primele companii care sprijină acțiunile concurenților și sperăm că exemplul nostru va fi urmat și de alții ", a declarat Brian Howson, director general al Dexion.

În timpul șederii în Asia, reprezentanții noștri au fost invitațide către Sakai-sensei, antrenorul echipei române, pentru o sesiune de instruire de 3 zile la prestigiosul dojo de kendo al Universității din Tsukuba. Acolo au putut să se antreneze alături de practicanți de top ai acestui sportul din Japonia, care i-au ajutat să își perfecționeze abilitățile.

Related news
Latest news